1. Informacijos paieška

1.2. Kultūros paveldo paieška

Bibliotekų kolekcijose rasite ir retus dokumentus, rankraščius, grafikos, žemėlapių kolekcijas. Norėdami su jais susipažinti, atkreipkite dėmesį, kad bibliotekose gali būti specializuotos skaityklos ir skyriai, pavyzdžiui, Nacionalinės bibliotekos retų knygų ir rankraščių skaitykla, Vilniaus universiteto bibliotekos retų spaudinių skaitykla,  grafikos kabinetas ir t. t. 

Siekiant išsaugoti vertingus kultūros paveldo dokumentus ir palengvinti  nutolusiam vartotojui prieigą prie jų, dokumentai gali būti skaitmeninami. Skaitmenintą kultūros paveldą rasite Epaveldas tinklalapyje. Galite naršyti knygų, periodikos, rankraščių, kartografijos ir kt. kolekcijose arba naudotis paieškos funkcija.

O gal norėtumėte sužinoti daugiau apie fotografijos istoriją arba peržiūrėti senuosius žemėlapius ? O gal „Titaniko“ nuotraukas?  Apsilankykite Europeana Collections, kuriose rasite tūkstančius senųjų dokumentų, vaizdų, žemėlapių, nuotraukų, filmų ir muzikos iš Europos muziejų, galerijų, bibliotekų ir archyvų. 

Suraskite, studijuokite ir tyrinėkite kultūros lobius ir unikalius pasaulio bibliotekose ir archyvuose sukauptą dokumentinę medžiagą įvairiais formatais ir nemokamai Pasaulio skaitmeninėje Bibliotekoje (World Digital Library).